Ninita är Såld!

Jag får tårar i ögonen bara av att skriva att vår lilla Ninita är såld! Det har varit en väldigt intensiv vecka. Vi la ut henne för försäljning i söndags och det började ringa samma dag. På onsdag kom första personen för att titta på henne. Han la ett bud med en gång med utgångspunkt att han fick henne på plats. Han prutade ner henne exakt till vår smärtgräns, så vi accepterade. Helt plötsligt var vi hemlösa.
Vi hade inte räknat med att det skulle gå så fort. Tänkte detta tar nog 1-2 månader. Då hade vi fått lite tid på oss att smälta det. Det har fällts många tårar de senaste dagarna när vi har gått igenom allt i båten och flyttat ut.
Nästan så vi ångrat oss, men vi vet att det är dags att gå vidare. Vi orkar inte leva på en så liten båt längre. Nu är det dags att börja bege sig hemåt igen.
Vi har ingen plan än. Det enda vi vet är att vi ska till Nepal i mars och april för att vandra i Himalaya i ca 1 månad. Vi har köpt på oss allt man behöver för en teahouse vandring,:sovsäckar, dunjackor, skor, underställ osv. Så det är vi jätte taggade att göra. Men vad vi ska göra fram till dess vet vi inte än. Vi tänkte vara kvar i Sydney ca 1-2 veckor till och fundera ut vart vi ska näst. Bali och Indonesien är ett alternativ men vi är även sugna på Thailand, Vietnamn, Laos eller Indien.

Det åkte precis förbi en färja och båten började rulla och saker började slå i skåpen.  Jag blev  genast påmind om att vi är redo att fortsätta vårt äventyr på land. Vi är egentligen så trötta på campinglivet och att behöva tänka på väder och vind. Men det kommer vara jätte konstigt att resa runt utan ett hem. Att resa runt med sin båt är helt fantastiskt på de viset att du alltid har ditt hem med dig. Allting har sina för och nackdelar. Om det blir en nästa gång blir det på en större båt.

Ninita är där jag bott längst sedan jag flyttade hemifrån. Tidigare har jag max bott 1,5 år i samma lägenhet och nu har vi bott sammanlagt 2 år 8 månader på ca 10 kvadrat. Så mycket som vi har upplevt med Ninita och så mycket tid vi spenderat på henne så är det inte konstigt att det känns jobbigt att skiljas åt.

Vi sover vår sista natt på henne inatt. Imorgon bitti kommer den nya ägaren hit och så tar vi henne tillsammans till hans hemma ankring, Pittwater. Imorgon eftermiddag är vi landkrabbor igen.

Vi kommer fortsätta att skriva på vår blogg tills vi kommer hem.

Team sportia