Bora Bora


Vet inte var jag ska börja, vi har gjort så mycket roligt här på Bora Bora. Det har varit fullt upp från dag ett.
Dagen innan midsommar åkte vi runt och letade efter en strand att tillbringa midsommar på. Även här är alla stränder privatägda. Vi hittade en perfekt liten motu ( liten Ö) att vara på  men den var privatägd och vi blev bortkörda när vi gick iland. Tillslut åkte Orkestern till ett resort och fråga om dom kände till någon strand vi skulle kunna vara på. Där träffade de Brunos dotters man och vår midsommar var räddad!

Andra halvan av dagen spenderade vi med att förbereda våra dräkter som bestod av kokosnöts bikinis och hula hula kjolar av palmblad. Jag och Carro fick smyga oss iland på en tomt för att sno palmblad till våra kjolar.

Midsommar kunde inte blivit bättre.Vi tillbringade hela dagen på Brunos tomt. Han hade picknickbord och en flaggstång, som var perfekt som midsommarstång. Vi hade tyvärr inga blommor till kransar så vi fick ha kokosnötter som blomsterringar, vilket egentligen passar bättre :)
Med fullmåne, sill,snaps, sång, dans,brasa,gitarrspelande och födelsedags firande blev det en oförglömlig midsommar. Inte att glömma att Bruno spelade och sjöng Bora Bora´s egna sång för oss.
Bruno från Suvarov fyllde 7 på midsommarafton och Carro fyllde 25 på midsommardagen, mycket tårta blev det.

Carros 25 års dag firade vi med att gå ut och äta på Bloody Mary´s,en känd restaurang.    självklart drack vi bloody mary!


Bloody Mary´s
Restaurangen låg lite avsides så vi tog Orkestern dit bara över kvällen. Det var en magisk tur tillbaka när fullmånen var uppe. Vattnet var spegelblankt och med fullmånen uppe kunde vi se korallerna under båten mitt på natten. Då är vattnet klart!


Ett härligt morgon dopp.
Dagen efter all firande så finns det inget bättre botemedel mot trötthet och bakfylla än att bada.

Varje morgon så samlades vi i vattnet för ett morgon dopp.Så fort någon hoppa i kom de andra båtarna efter och dagens aktivitet planerades tillsammans.
Vi gjorde bl.a en snorklings utflykt till en korallträdgård. På vägen dit med båten passade vi på att leka lite med surfing brädan. Kid har en stor och snabb dinghy så det var lätt att åka efter med brädan.


Nu har även jag dykcert! Ola har haft dykcert sedan han var 18.
Jag har gjort totalt 6 dyk här på Bora Bora. Mina 2 sista dyk var Ola med och vi fick se många och stora Manta rockor, de största var 3 meter mellan vingspetsarna. Vi har även sett lemmon sharks och massa black tip reef sharks. Riktigt häftigt.


Ingen vila här. Dagen efter certet var klart tog vi en tur upp för berget på Bora Bora. En väldigt brant klättring och bitvis väldigt läskig. På vissa ställen var vi tvungna att ta hjälp av rep för att ta sig upp.

Nu är det dags för oss att segla vidare. Vi kommer sakna Franska Polynesien och alla trevliga människor. Vi har aldrig tidigare känt oss så välkomna och fått möjligheten att umgås med de lokala.
Vi siktar på Niue men det kan hända att vi gör ett stop på vägen. Det är 1000 Nm till Niue och vi är inte jätte sugna på en lång segling så vi kanske gör ett stop någonstans. Vi ser däremot framemot att fiska igen.